Desmet & Zoon
Desmet & Zoon
promo

Vanaf zomer 2022 in Europa

NEW Nissan X-TRAIL

2021/04/19

 • De volledig nieuwe gezins-crossover komt in de zomer van 2022 naar Europa.
 • Met zijn CMF-C-platform biedt hij standaard meer veelzijdigheid, gebruiksgemak en comfort.
 • Hij wordt vanaf de lancering uitgerust met Nissans innovatieve e-POWER-aandrijving.

Aartselaar – Nissan breidt zijn gamma opvallende crossovers volgende zomer (2022) uit met de volledig nieuwe X-Trail crossover, die vandaag zijn wereldpremière beleefde op het autosalon van Sjanghai 2021.

Net als zijn kleinere broer, de Qashqai, zal hij op het CMF-C-platform van de Alliantie staan, dat werd ontwikkeld om plaats te bieden aan Nissans hoogtechnologische e‑POWER-aandrijving. De uiterst geavanceerde architectuur is niet alleen een uitstalraam voor de sterk geperfectioneerde rijhulpsystemen, maar komt ook het raffinement en de dynamische prestaties ten goede.

Met dit volledig nieuwe model is de populaire gezins-crossover al aan zijn vierde generatie toe. Hij bouwt voort op het recept van zijn voorgangers, met een flexibel en veelzijdig interieur voor avontuurlijk ingestelde kopers en de nieuwste interieurtechnologieën van Nissan. Net als de huidige X-Trail wordt het nieuwe model verkrijgbaar met een neerklapbare derde zetelrij, die gezinnen en vriendengroepen onderweg nog meer gebruiksgemak biedt. Toch blijft hij tegelijk voldoende compact om gemakkelijk te parkeren.

e-POWER
De volledig nieuwe X-Trail kan worden aangedreven door Nissans e-POWER-motor, een unieke innovatie van het merk en een cruciaal onderdeel van de ‘Intelligent Mobility’-strategie van Nissan.

Uniek aan het e-POWER-systeem is dat de benzinemotor enkel wordt gebruikt om elektriciteit te genereren, terwijl de wielen louter door de elektromotor worden aangedreven. Dat impliceert dat de motor steeds in zijn optimale toerentalbereik kan draaien, waardoor zijn verbruiks- en CO2-cijfers een stuk lager liggen dan bij een klassieke verbrandingsmotor. Dit innovatieve aandrijfgeheel richt zich tot klanten die nog niet klaar zijn voor een zuiver elektrische wagen, maar wel willen genieten van de voordelen van een geëlektrificeerde aandrijving.

In zijn vierwielaangedreven versie zal de volledig nieuwe X-Trail zich eens te meer opwerpen als de natuurlijke keuze voor avontuurlijke gezinnen. Nissan voorziet hem daartoe van een geavanceerde, sterk configureerbare vierwielaandrijving met een modus voor sneeuw, grind of modder, die zowel op de weg als op het terrein vertrouwen geeft in moeilijke omstandigheden.

Volledig crossovergamma
Met de lancering van de nieuwe X-Trail in de zomer van 2022 voltooit Nissan de ingrijpende vernieuwing en heruitvinding van zijn opvallende gamma.

Na de introductie van de opvallende, gedurfde tweede JUKE-generatie in november 2019, de wereldwijde onthulling van de schitterende zuiver elektrische crossover Ariya in juli 2020 en de derde generatie van de iconische, baanbrekende Qashqai in februari 2021, getuigt de nieuwe X-Trail van Nissans ongebreidelde en innovatieve streven naar een geëlektrificeerde toekomst in het kader van Nissan NEXT, het businesstransformatieplan van het merk.

“De vernieuwing van het Nissan-gamma gaat in sneltempo voort. De nieuwe X-Trail blijft trouw aan zijn bekende crossover-formule, die heel succesvol bleek sinds de introductie van de eerste generatie in 2001. Hij zal zich nog efficiënter, verfijnder, veelzijdiger en gebruiksvriendelijker tonen. En hij zal zijn geëlektrificeerde crossoverbroers in het gamma aanvullen om klanten een uitmuntende crossover te bieden, met een geëlektrificeerde aandrijving op maat van hun dagelijkse behoeften”, besluit Guillaume Cartier, Nissan-voorzitter voor de AMIEO-regio (Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië).

CONTACTFORMULIER
NEW Nissan X-TRAIL

  * Verplichte velden

  Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

  [recaptcha size:compact]

  CONTACTFORMULIER

   * Verplichte velden

   Uw gegevens worden alleen gebruikt door de Nissan-dealer voor marketing en promoties. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. U kunt zich hiervoor ten alle tijden afmelden door een email naar ons te sturen, hierdoor zal u niet meer op de hoogte gehouden worden door ons.

   [recaptcha size:compact]

   Onze acties

   ONZE STOCK

   CONTACTEER ONS

   Onze diensten